Toimintavuosi 2009

Ilmaisimme halukkuutemme osallistua alueemme yleiskaavasuunnitelmien laadintaan ja kehittämiseen. Vuoden 2009 aikana on ollut suunniteltavana osayleiskaava Salonpään alueelle ja Varjakkaan. Näiden osalta otimme kantaa Salonpään kaavaehdotukseen vuonna 2009 ja Varjakan kaavaan alkuvuodesta 2010.

Alkukesästä talkoiltiin Varjakan majan viimeistelytöissä. Silloin rakennettiin mm. majaan portaat ja majan eteen puutarhakalusto yleisen viihtyvyyden parantamiseksi. Talkoiden jälkeen maja myös lopputarkastettiin Rakennusvalvojan toimesta ja hyväksi havaittiin.   Keräsimme metalliromuja pois haitosta, kuten edellä tuli mainittua.

Tiedotimme ja otimme kantaa kiertävän kauppa-auton aikatauluihin ja pysäkkipaikkoihin sekä kehotimme kyläläisiä käyttämään auton palveluita niiden säilymiseksi.

Kesäkuussa pidimme rästiin jääneet majan tupaantulijaiset. Tapahtuman ohjelmassa oli kirpputori, makkaranpaistoa, leikkimielisiä liikuntasuorituksia ja arvontaa hyvin palkinnoin, tutustumista uuden majan käyttömahdollisuuksiin ja ohjattu kiertokäynti Varjakan saaren vanhaan kulttuuriympäristöön.

Syksyllä yhdistystä työllisti edellä mainittu Salonpään osayleiskaava ja paikalliset tiesuunnitelmat.

Syksyn kuluessa saimme myös sovituksi Oulunsalon  kunnan kanssa Varjakan majan tilapäisestä sähköistyksestä. Sopimuksen mukaan Yhdistyksellä on oikeus ottaa sähköä kunnan sähkörasiasta tilapäistä tarvettaan varten kiinteää vuosivuokraa vastaan.

Joulun alla järjestimme jo perinteeksi tulleen Puurojuhlan, joka vietettiin tällä kertaa yhdistyksen 5-vuotisjuhlan merkeissä normaalia juhlavammin. Juhlassa tarjoiltiin: räväkkä ilotulitus, ilmaista ruokaa, korkeatasoista ohjelmaa yhteisin joululauluin ja arvottiin osanottajille joulukinkkuja ja suuri joukko muita hyviä voittoja.

Kyläyhdistyksen kevätkokous pidettiin 27.5.2009 ja syyskokous 12.11.2009.