Toimintavuosi 2012

Vuosi lähti jälleen käyntiin toimittamalla kisakankaalle menevän kuntoladun risteyksiin moottoriajoneuvolla ajo ja ratsastuskieltomerkit, jotta latupohja säilyisi paremmin käyttökelpoisena hiihtäjille.  Samat merkit kerättiin sitten talteen lumien sulamisen jälkeen tulevia tarpeita varten.

Koulujen päättäjäisten aikoihin päätimme  aiempaan tyyliin antaa 3 kpl stipendejä alueen hyvin menestyneille opiskelijoille. Perusteen stipendin saannille ilmoitimme kouluille, että hyvän koulumenestyksen lisäksi opiskelijan kotiosoitteen postinumeron tulee olla 90470. Stipendit myönnettiin yhdelle Oulunsalon lukion ja kahdelle ammattikoulunsa päättäneelle opiskelijalle.

Keräsimme taas metalliromua perinteiseen tyyliin.

Kesäkuussa järjestimme Varjakassa  kesätapahtuman. Paistelimme makkaraa ja tarjosimme pullakahvit ja mehua kaikille halukkaille,   lauleskelimme kesäisiä yhteislauluja, heitimme tikka ja ammuimme ritsalla rikki savikiekkoja. Tikanheitossa ja ritsa-ammunnassa parhaat ja onnekkaimmat palkittiin. Kirpputorikauppiaiden tavarat vaihtoivat omistajaa ja kaikilla oli mukavaa.

Syksyllä yhdistyksestä osallistuttiin kylätoimintaretkelle, tavoitteena ottaa oppia ja kuulostella mitä kylätoimintaan muualla kuuluu.

Syksyllä Ely-keskus piti info/tiedotustilaisuuden ympäristönsuojelusta ja kertoi paikallisista ympäristöhankkeista. Kyläyhdistys järjesti tilaisuuden osallistujille tilaisuuteen kahvitarjoilun ja osallistui aktiivisesti kokoukseen.

Syyskokouksessa saatiin yhdistyksen hallitukseen nuorta naisenergiaa, mikä tulee varmaan antamaan yhdistykselle uusia ideoita ja toimintamuotoja.

Pidettiin taas yhteinen puurojuhla Varjakan Grillillä perinteiseen tapaan. Joulupuuro ja kinkkuvoileivät maistuivat, leikkejä leikittiin ja lauluja laulettiin. Arpajaisissa onni suosi taas monia läsnäolijoita ja mukavaa oli.

Vuoden viimeisenä asiana nimettiin edustaja Varjakan saaren EAKR-hankkeen ohjausryhmään.

Ervastinkylän kyläyhdistyksen kevätkokous järjestettiin 16.5.2012 ja syyskokous 14.11.2012.