Varjakka ehdolla Vuoden Kyläksi

Varjakka on kolmen parhaan joukossa Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä 2021 -kilpailussa. Valitsijaraati tulee vierailulle Varjakkaan ke 4.8. – to 5.8.2021. Raati tulee tarkastamaan lähetetyn hakemuksen sekä tutustuu ihanaan ja idylliseen kyläämme. Mikäli Varjakka vie voiton, olemme ehdolla valtakunnallisessa Vuoden Kylä 2022 -kisassa.

Kyläyhdistys valmisti ja lähetti hakemuksen kilpailuun keväällä 2021. Hakemuksessa esiteltiin muun muassa kylän saavutuksia, tapahtumia ja kulttuuria, yrittäjyyttä sekä kulttuurihistoriaa. Kolme isointa hanketta viimeisen 5 vuoden aikana ovat olleet Salonpään koulun säilyminen alueella, Suvirock -tapahtumat sekä Warjakka Puutarhan toteutus.

Kyläyhdistys esittelee Varjakkaa raadille keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona raati viedään Varjakan saareen Illallinen Konttorilla -tapahtumaan, jossa esiintyy mm. TaikaBox ry:n residenssitaiteilijoita.

Sinäkin voit osallistua piknik-typpiseen tapahtumaan saarella ja osallistua tunnelman luomiseen. Lisäinfoa tulossa!

Torstai aamuna tarkoitus on esitellä uutta Salonpään koulua sekä Warjakka Puutarhaa ja siellä olevaa Warjakka AR-galleriaan. Raati nauttii lounaan Warjakan Bar & Grill´llä josta jatkaa matkaansa.

Miten voit osallistua:

Oleskele Varjakan satamassa ke 4.8. klo 17-19 ja näytetään että täällä on eloa! Mene piknikille, uimaan, kalaan tai pelaamaan mölkkyä.

Koristele postilaatikkosi kukilla, etenkin Varjakantien varrella!

Kerää roskia alueelta sekä satamasta.

Osallistu talkoisiin Varjakan saaressa.

Tule Illallinen Konttorilla -tapahtumaan ke 4.8.2021.

Kategoria(t): Tiedotteet, Yleinen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.